Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2019. március 7-én a megyei rendőr-főkapitányságon megrendezett értekezleten értékelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. évben végzett munkáját. A rendőrfőkapitány kiemelte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma, a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló, közterületi jogsértések száma is tovább mérséklődött és a nyomozáseredményességi mutató tovább növekedett.

Értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységekről, a jól működő programokról. A vezető kiemelte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság továbbra is nagy hangsúlyt fektetett az együttműködés folytatására az önkormányzatok, a polgárőrök, az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket foglalkoztató munkáltatók, egyházak, iskolák, civil szervezetek és társszervek vezetőivel, képviselőivel. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és a közterületi jogsértések száma is tovább mérséklődött. Kifejtette, hogy a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának, azon belül is a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számának csökkentése továbbra is kiemelt feladat.

Az értekezlet elöljárója Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki az elmúlt év értékelésén túl ismertette az idei év főbb célkitűzéseit.