A magyar csapat a tét nélküli találkozón öt góllal maradt alul a horvát Jadran Split otthonában.

Eredmény, férfi BL főtábla, 14. forduló, B csoport:
Jadran Split (horvát)-Szolnoki Dózsa 15-10 (3-2, 5-3, 4-3, 3-2)
--------------------------------------------------------

A Tisza-parti alakulat - az eseménysorozat eredményközlése szerint - csak az első negyedben tartotta a lépést a B csoportban az utolsó forduló eredményeitől függetlenül ötödikként végzett spliti csapattal. A folytatásban a második szakaszt két, a harmadikat pedig egy góllal hozták a hazaiak, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

Az állás (a csoport többi meccsét szerdán játsszák): 1. Jug Dubrovnik (horvát) 29 pont, 2. BPM Sport Management (olasz) 27, 3. Olimpiakosz (görög) 27, 4. Szolnok 22, 5. Jadran Split 18, 6. Mladost (horvát) 11, 7. Hannover (német) 9, 8. Spandau (német) 7

Mivel a június 6-8. között rendezendő nyolcas döntőnek Hannover a házigazdája, az automatikusan finalista német együttes mellett a B csoportból csak három csapat jut tovább.

Ami a főtábla további két magyar együttesét illeti, a hazai bajnok FTC az A csoport negyedik pozíciójából kvalifikálta magát a hannoveri nyolcas döntőbe, míg az Eger - a Szolnokhoz hasonlóan - búcsúra kényszerült. Az Eger és az FTC is a BL szerdai programjában száll medencébe, a hevesiek idehaza fogadják a spanyol Barcelonetát, míg a zöld-fehérek a nyolcasukban ötödik helyezett Dinamo Moszkva otthonában zárják a legrangosabb európai pólós kupasorozat főtáblás küzdelmeit.

A szerdai, magyar érdekeltségű program, A csoport:
ZF-Eger-CNA Barceloneta (spanyol), 18:30
Dinamo Moszkva (orosz)-FTC-Telekom, 19:15

Az állás: 1. Pro Recco (olasz) 39 pont, 2. Barceloneta 28, 3. Brescia (olasz) 26, 4. FTC 22, 5. Dinamo Moszkva 18, 6. Eger 15, 7. Steaua (román) 6, 8. Crvena Zvezda (szerb) 0 - Az A csoportból első négy folytathatja a Final Eightben